Шкода жирної їжі

Науковці протягом 30 тижнів годували мишей дієтою з високим вмістом жиру, це призвело до діабету та погіршенню когнітивних здібностей, включаючи розвиток тривожності, депресія та загострення хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Знайшли простий та доступний спосіб покращити здоров'я серця

Миші з порушенням когнітивних функцій також частіше набирали надмірну вагу через поганий метаболізм, викликаний змінами мозку.

Дослідження доповнює зростаючу кількість доказів зв’язку хронічного ожиріння та діабету з хворобою Альцгеймера, яка, за прогнозами, досягне 100 мільйонів випадків до 2050 року.

Ожиріння та діабет порушують центральну нервову систему, загострюючи психічні розлади та погіршують когнітивні функції. Ми продемонстрували це в нашому дослідженні на мишах,
– зазначили науковці.

Як відбувалося дослідження

У дослідженні мишей випадковим чином розподіляли на стандартну дієту або дієту з високим вмістом жиру протягом 30 тижнів. Споживання їжі, вага тіла та рівень глюкози контролювали через різні проміжки часу, разом із тестами на толерантність до глюкози та інсуліну та когнітивною дисфункцією.