Лікар пояснив, що на постійній основі шашлик є небезпечним для організму, адже велика кількість небезпечного формальдегіду може призвести до розвитку новоутворення в стравоході.

Читайте також В Іспанії людям до 60, які не завершили вакцинацію AstraZeneca, дозволять отримати Pfizer

Таке м'ясо має вживатися як "делікатес", не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим – це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени,
– наголосив Микола Анкусько.

За його словами, готувати шашлик на відкритому вогні краще з птиці або риби.

"Якщо це буде судак, наприклад, або це буде курка – це менш небезпечно", – додав онколог.

Рекомендації ВООЗ щодо червоного м'яса

Раніше ВООЗ повідомила про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.

Так, у багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, адже з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

на постійній основі шашлик є небезпечним для організму
На постійній основі шашлик є небезпечним для організму / Фото: Getty Images