Процес відновлення можна пришвидшити, якщо людина буде дотримуватися раціонального харчування – вважає лікар-терапевт, генеральний секретар світової Федерації українських лікарських товариств Іван Сорока.

До теми Коронавірус "з'їдає" сіру речовину в мозку

Лікар розповів, що пацієнтам з COVID-19 слід дотримуватися високобілкової дієти. Виняток – порушення роботи печінки чи підшлункової залози. Також має бути збалансована кількість вуглеводів, жирів, білків.

Безумовно, мають бути мікроелементи, вітаміни – тобто це комплексний підхід. А для того, щоб покращити роботу кишківника, повинна бути збалансована кількість клітковини. Для того, щоб краще функціонувала серцево-судинна система варто подбати про баланс жирів, вуглеводів і білків і уникати канцерогенних продуктів,
– пояснив медик.

Важливо пам'ятати, що здоровий раціон потрібний кожному і не лише "після хвороби".

Яке це здорове харчування?

Половину раціону мають становити овочі та фрукти, а решту — цільнозернові злаки, нежирне м'ясо, бобові, та горіхи і насіння. Їжа має бути різноманітною. 

Нагадаємо, британські вчені запропонували експериментальну програму лікування постковідного синдрому за допомогою фізичних вправ. 

Що відомо про постковідний синдром  Інфографіка 24 каналу
Що відомо про постковідний синдром / Джерело: medRxiv / Інфографіка 24 каналу

До теми Постковідний синдром: що варто про це знати та як уникнути серйозних наслідків