Тим самим захищають людину від появи серцево-судинних захворювань. Білки, на які впливає кофеїн, вдалось виявити дослідникам з Університету Макмастера у Канаді.

Увага Як вчасно розпізнати інсульт і врятувати життя: головні ознаки та причини

Нова користь кави

Науковці кажуть, якщо регулярно споживати каву чи чай – це сприяє потраплянню кофеїну в організм, який зменшує рівень білка PCSK9 у крові.

З'ясувалося, що кофеїн не тільки прямо впливає на білок PCSK9, але також блокує активацію білка SREBP2, що також зменшує рівень PCSK9 у кровотоку.

Унаслідок нашого дослідження ми з'ясували, як саме кофеїн знижує рівень білка PCSK9 у кровотоку і тим самим допомагає знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань,
– зазначив Річард Остін з Університету Макмастера.

Однак вчені наголосили: якщо змішувати каву з вершками, цукром (чи іншими солодощами) – це може звести нанівець будь-який позитивний вплив на здоров'я. Однак занадто багато кофеїну також може погано впливати на людину.

Увага Чому лікарі не радять пити каву тим, хто перехворів на Омікрон

Інші дослідження про користь кави

  • Кілька масштабних довгострокових досліджень показали, що кава може бути корисною по-різному.
  • Наприклад, одне дослідження відстежило звички вживання кави понад пів мільйона людей по всій Європі протягом 16 років і виявило, що ті, хто споживав найбільше, мали значно нижчий рівень смертності, ніж ті, хто утримався.
  • Інші дослідження пов'язують каву зі зменшенням раку передміхурової залози, хвороби Паркінсона, Альцгеймера та серцевих захворювань.