Як відбувалося дослідження

Дослідники два тижні поспіль збирали дані про рівень цукру у 1070 осіб. Аналізи у добровольців збирали після сніданку й одного з наступних прийомів їжі.

Також на тему: З'ясували, скільки триває сп'яніння від марихуани

В рамках експерименту всі учасники їли на сніданок кекси з однаковою кількістю кілокалорій, але з різним вмістом білків, жирів, вуглеводів і клітковини.

Також люди носили системи безперервного моніторингу рівня глюкози, контролю активності й сну. Вони записували рівень голоду і концентрації всі два тижні.

Чому виникає постійне відчуття голоду

Виходячи з результатів вчені зробили висновок, що причина постійного відчуття голоду – в перепадах цукру в крові через кілька годин після їжі.

  • У нормі рівень підвищується і тримається в перші дві години після їжі.
  • Але у деяких людей в ці дві години він спочатку швидко падав нижче вихідного рівня, а потім різко повертався.
  • Виявилося, що такі люди сильніше відчувають голод і їдять частіше за інших. Вони з'їдають в середньому на 312 кілокалорій більше, ніж люди без перепадів цукру.

Вчені відзначили, що це явище частіше зустрічається у чоловіків і залежить від метаболізму, активності та щоденного раціону. Дослідники думають, що правильний підбір продуктів може знизити відчуття голоду.